Marli

In modder kan een mooie bloem gaan bloeien                                   

Modder

Na jaren met veel plezier in het communicatievak werkzaam te zijn geweest, kwam daar door een val van de trap op het station een abrupt einde aan.Een posttraumatische dystrofie (gecombineerd met andere fysieke zaken) veranderde mijn werkzame leven in een bestaan met flink wat pijn en ongemak.   

Ontdekking

Tijdens mijn behandeling in een revalidatiecentrum ontdekte ik dat ik veel voldoening kon halen uit schilderen met acryl. (Een van de onderdelen van de multidisciplinaire aanpak was het activiteitencentrum, waar ik aanvankelijk met de moed der wanhoop naar binnen ging...)
Na die tijd ben ik doorgegaan met schilderen en heb ik inmiddels al een flink aantal jaren les gehad bij de Utrechtse kunstenares Karen Ebert (Hogeschool voor de kunsten, Utrecht). Op dit moment schilder ik bij Joop van Deventer (Jan van Eyckacademie, Maastricht; Kunstacademie Rotterdam) in Someren.

Verrijking

Het voelde in die tijd alsof mijn wereld stil stond. Je moet vele jassen uitdoen. Ik kon niet anders dan mijn carrière, mijn doelen en oude ambities los te laten.
Ondanks dat creëerde ik met mijn schlderijen toch 'ineens' iets nieuws, waardoor ik weer tot bloei kwam, al was dat op een andere manier dan ik ooit had kunnen bedenken. Werken met kleuren en vormen en daarmee iets nieuws creëren op mijn eigen tijd en uur en in mijn eigen tempo.
Voor mij is schilderen een verrijking van mijn leven. Alle 'modder' ten spijt had ik het ontdekken van deze verborgen passie niet willen missen. Een passie ontstaan in een revalidatiecentrum.

Uitlaatklep

Meestal ben ik me er pas van bewust nadat het schilderij af is, waarom ik het heb geschilderd. Bijna altijd blijkt dat het niet 'zomaar' was. Het zegt iets over mijn gemoedstoestand op dat moment of de fase waarin ik zit. Het schilderij vertelt a.h.w. wat er in me leeft, wat me bezighoudt.
Een fijne uitlaatklep die ik graag met je deel, wie weet kan het je inspireren op wat voor manier dan ook.
In modder kan een mooie bloem gaan bloeien!